Aktivitetar

Rafting

For å få festival pris må påmeldinga til rafting/familierafting gjerast på nettsida til Jølster friluftsfestival.

Barnas Turlag Jølster

Ta av frå E 39 ved Jølstraholmen og føl vegen oppover, ta til venstre før siste garden og føl vegen innover til ein kjem til parkeringsplassen. Turen inn til Flugestøylen går på god sti med slak stigning, joggesko går fint om veiret er tørt. Ein lett og fin tur for alle. Ta med mat og drikke. kontaktinfo: Jill Årdal Tlf. 99246522

Oppmøtestad og tid:

 • lørdag 31 mai kl 11.00 ved parkeringa oppe i Flugedalen

Stands i Borgja

Desse sportsbutikkane og sportsmerkene vil ha stands i Borgja frå fredag til søndag

Alle bortsett frå Din Sport har utstilling og salg av utstyr. Din Sport har berre utstilling av produkt frå sportsbutikken.

Fjelltur til Bolsetnipa 1238 moh

Bolsetnipa

Tur tid ca 4 t tur/retur 40 kr i bompenger pr bil vi samkøyrer biler opp skogsbilveg til Parkering i Fossheimsdalen. Ta med niste, drikke og kle etter ver og godt skotøy, det kan ligge att nokre snøfonner. Middels krevande tur.

Turleiar og Jølster Ordførar Oddmund Klakegg har mykje historie å fortelje om området, som er eit spesiellt flott fjell med eit utsyn til 7 prestegjeld skal det være sagt!

Nærare info og påmelding til turen får du ved å kontakte vår turleiar Inge Erikstad 952 38 267

Oppmøtestad og tid:

 • Skei Hotell
 • Søndag 1. juni, kl 10:00

Terrengsykling til Gotdalsstøylen med Dnt ung

Sykling

Alder 13 år og oppover Oppmøte på Festivalbasen Borgja på Ålhus kl 10.30 Vi har sykler. Ta med 30 kr til mat og kle etter ver, det blir bål og heimelaga Hamburger. Turen vil vare i ca 4 t. vi rekk tilbake til Skihopp i Kjøsnesfjordene med Skifantomet kl 15.30.

Pris: 30 kr til mat på Gotdalsstøylen

Nærare info får du ved å melde deg på til våre Turleierar:

 • Håvard Høyvik 94824020
 • Erlend Slåtten 92412843

Oppmøtestad og tid:

 • Festivalbasen Borgja
 • Lørdag 31 mai kl 10:30

DNT vil ha med seg sykler på festivalen som det er mulig å få låne.

Klatrevegg/Klatretårn

Klatrevegg

Ein betalingsaktvitet som foregår på lørdag 31 mai ved festivalbasen ifrå kl 10:00 og utover dagen. Klatretårnet har vært på mange steder og i TV. Dei siste årene har klatreveggen samarbeidet med NRK ved felire anledninger i tillegg TVNorge og 71 Grader Nord Produksjon

Du kan finne ut meir på www.klatrevegg.no og på NRK TV

Padlekurs Jølster Friluftsfestival

Pris for Grunnkurs Hav er kr 1900,- og kr 1400 for Sunnfjordkajakklubb medlemmar. Dette er med alt utstyr inkludert, også våtdrakter, så det er billig i forhold til andre plasser ;-)

Påmelding er bindande. Kursdato: 31.05 og 01.06.2014
Påmeldingsfrist: ca 25.05. Det er 14 plassar på kurset, og vi opererer etter "førstemann-til-mølla"-prinsippet.
Må ha minimum 2 deltakarar for å gjennomføre kurset.

Link til påmeldingskjerma

Lurer du på noko, er det berre å ta kontakt!
Øyvind mob: 95883854
Anders mob: 96966666

Topptur på Grovabreen

Topptur på Grovabreen

Grovabreen via Dvergsdalen er kjent for sin lange fine nedkjøring og er ein toppturklassiker i område. Er eit bra alternativ når våren kommer siden det er ein lang skitur. Det er ein fin naturopplevelse å stå på breen og sjå den lange kvite sletta og deretter stå på ski nedover mot Dvergsdalen. Er skiføre helt frem til begynnelsen av juni. Startstedet er Svorheim i Dvergsdalen. Ifrå Fagredalen kan ein velje imellom tre ruter på oppstigningen til Grovabreen.

Her kan du sjå bilder frå Groveabreen

Pris: 300 kr per deltakar
Antall deltakarar per vegledar: 8
Varigheit: 5 - 6 timar
Krav til deltakarane/skiutstyr:

 • Ønskjer at dei som blir med på turen har telemarkutstyr/randonee, eigen sender/mottaker, spade og søkestang. Aldersgrense er 16 år. Deltakarane må kunne «krysse seg ned» 30 grader bratt terreng i varierande snø. Deltakarane må kunne gå 400 høgdemeter i timen.
 • Nærare info om turen får du ved å kontakte vår turleiar Olav Sægrov
  på tlf. 413 65 955
Oppmøtestad og tid:
 • Skei Hotell
 • Søndag 1. juni, kl 09:00

Her finn du skjema for å melde deg på turen.

Betaling ved oppmøtestad.

Generell info om topptur med ski:

Festivalen brukar ikkje profesjonelle fjellførarar og deltakarane er difor sjølve medansvarlege i forhold til risikoar på turane. Dette medansvaret inneber mellom anna at deltakarane pliktar å rette seg etter dei retningslinjene vegledaren set.

Både oppstigning og nedkjøyring blir lagt til moderat terreng med liten risiko for snøskred. Ved ugunstige snøforhold og værforhold kan turane bli endra/kansellert.

Skihopping på Jølstravatnet

Hopping på Jølstravatnet

Skihopping på Jølstravatnet arrangert av Skifantomet er ein av aktivitetane under Jølster Friluftsfestival. Var også ein aktivitetene under friluftsfestivalen i 2013. Det blir satt opp telt, mulighet for å få kjøpt varm drikke og grillmat (tar kun kontant). Alle er hjertelig velkommen både som deltakar til skihoppinga på jølstratravatnet eller som tilskodar. I 2013 var deltagarane tøffe barn/ungdom, voksne, ordføraren i Jølster Oddmund Klakegg, stotingskandidat Vibeke Johnsen og presten i Jølster. Ordføraren i Jølster har sagt ja til å hoppe i år også. Kjanskje han vil få selskap med Aleksander Gamme.

Bildene og filmsnuttene inne på skifantomet.com viser at skihoppinga på vannet har gått ifrå eit morsomt påfunn hos sægrovbødrene til å bli eit stort årlig arrangment i Jølster.

Oppmøtetid, -stad og krav til deltakarane:

 • Lørdag 31 mai
 • Sægrov ved Jølstravatnet
 • Salg av grill mat ifrå kl 15:00
 • Hoppinga begynner kl 15:30
 • Barn må ha tillattelse ifrå foreldra til å kunne hoppe på vannet
 • Deltagarane må ha våtdrakt og redningsvest